In dit boek neem ik je mee op ontdekkingstocht in gedeelten uit Kolossenzen 1, 2 en 3. We concentreren ons op verzen, die ons helpen om helemaal op God gericht te zijn. En daarin blijkt steeds weer dat Jezus Christus de centrale rol speelt.

Dit boek is geschikt voor persoonlijke studie en om te gebruiken in groepsverband. Na elk hoofdstuk staan er vragen, een gebed en een oefening om je te helpen de inhoud eigen te maken.

Bekijk hier het eerste hoofdstuk.

Bestel het boek in mijn webwinkel.

Wie vandaag de dag goed geestelijk voedsel zoekt heeft in Hans Alblas’ boek een degelijke bron gevonden. Het valt niet mee om de brief van Paulus aan de Kolossenzen voor onze tijd begrijpelijk te maken. Hans plaatst de tekst in helder perspectief en weet aansluiting te vinden bij de geestelijke behoefte (zelfs nood!) waarin velen zich herkennen. Ik beveel deze studie van harte aan.

Prof.dr. Henk Bakker, Vrije Universiteit Amsterdam


Christus alleen in de media

Live-interview met Annemarie Biljard op Groot Nieuws Radio.

Interview met Grietje-Akke de Haas in Ermelo’s Weekblad/Ermelo.nieuws.nl.

Artikel door Jeffrey Schipper op CIP.nl.

Boekrecensie Nederlands Dagblad: Aanmoediging om Christus meer te leren kennen.
Bijbelleraar en prediker Hans Alblas schreef een vijftiental overdenkingen bij de brief aan de gemeente in Kolosse. Hij verdeelt ze over vijf delen, met titels als ‘onderschat Christus niet’ en ‘overschat jezelf niet’. De overdenkingen kenmerken zich door eenvoud en doelgerichtheid, recht op Jezus aan en recht op de lezer [Lees meer…]
‘Voor u gelezen’ door Jesse van Nes in het Magazine van het Evangelisch College: ‘De kracht van dit Bijbelstudieboek is de eenvoudige wijze waarop Alblas dit onderwijs van Paulus praktisch weet te vertalen naar het geloofsleven van alledag. Paulus’ boodschap aan de Kolossenzen blijkt ook voor de kerk nog steeds actueel en relevant te zijn en biedt richting aan hoe je als discipel van Jezus kunt groeien in het centraal stellen van Jezus in je leven.‘ Lees hier de volledige aanbeveling.

 

Aanvullende materialen bij oefeningen in het boek

Aanbidding
In hoofdstuk 6 gaat het over de onbeschrijflijke grootheid van Christus. Deze video bij het lied ‘Indescribable’ van Chris Tomlin kan je inspireren tot diepe aanbidding van Christus.

 

Geestelijke lezing

In hoofdstuk 8 stel ik voor om te gaan oefenen met Lectio Divina, ofwel de geestelijke lezing van de Schrift. Hieronder vind je een beknopte uitleg van deze oude manier van lezen en bidden.

Lectio Divina – een korte uitleg

 

Bidden of mediteren bij het kruis.
Voor protestantse en evangelische lezers misschien even wennen, maar mij heeft de crucifix in de Abdij van Egmond geholpen om me te richten op Christus alleen. In hoofdstuk 9 vertel ik daar meer over en nodig ik je uit om ook eens aandachtig stil te staan bij de gekruisigde Christus.

 

 

Fotograaf: P.J. Frankhuizen.

 

 

Hans Alblas helpt ons in deze Bijbelstudies door een zeer heldere uitleg, die de inhoud niet alleen toegankelijk maakt, maar ook helpt om er samen over in gesprek te gaan, er dieper over door te denken én in ons eigen leven concrete stappen te zetten om Christus in alles centraal te stellen.

Jan-Maarten Goedhart, Voorzitter New Wine Nederland