Ik ben Hans Alblas, getrouwd en vader van een dochter (geboren in 2012). Ons huis staat in Ermelo. Ik hou enorm van een boswandeling. Tijdens mijn werk speelt op de achtergrond worship, klassieke muziek of Groot Nieuws Radio.

Ik word geboren in 1974 in Alkmaar. Als kind ken ik een sterk besef van God en leef ik in relatie met Hem. Eenmaal een tiener, begrijp en aanvaard ik dat Christus voor mij gestorven is. Nu ga ik niet verloren maar mag ik voor altijd met God leven. Ik laat me dopen op 28 mei 1989 en word twee weken daarvoor vervuld met de Heilige Geest.

Mijn geestelijke fundament wordt gelegd in Pinkstergemeente Alkmaar en in evangelische leefgemeenschap ‘Porte d’Espérance’ in Cantignergues, Zuid-Frankrijk. Tijdens mijn studie verpleegkunde word ik lid van Evangelische Gemeente De Schuilplaats in Ede. Ik studeer verder aan de Evangelische Theologische Hogeschool in Veenendaal (1998-2004). In die tijd sluit ik me aan bij Vineyard Gemeente Wageningen, waar ik ook stage loop en bovendien mijn vrouw ontmoet met wie ik in 2006 trouw. Ik werk dan voor een fondsenwervingsbedrijf.

Terwijl ik me voorbereid op een vervolgstudie, ga ik over naar Vineyard Gemeente Utrecht. Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (2008-2011) behaal ik mijn Master in Theologie, bij het Center for Evangelical and Reformation Theology (CERT). Ik studeer af op mystagogie als hart van de kerk en haar leiders. In 2007 start ik bij Timon jeugd- en jongvolwassenenzorg in Zeist, achtereenvolgens als managementassistent, vrijwilligerscoach en relatiebeheerder.

Tijdens mijn studie aan de VU volg ik een aantal vakken aan het Seminarium van de Unie van Baptistengemeenten. Ik loop stage in Baptistengemeente Op Doortocht in Ede. Na de stageperiode sluiten mijn vrouw en ik ons aan bij Vineyard Gemeente Amersfoort. Daar spreek ik regelmatig, leid ik samen met mijn vrouw een huiskring en word ik later taakgroepleider van de kringen. In 2016 nemen we afscheid van Vineyard Amersfoort om ons aan te sluiten bij een gemeente in onze nieuwe woonplaats, Evangeliegemeente Ermelo.

Augustus 2014 start ik met Omnicus. Daarnaast ga ik per oktober 2014 parttime aan de slag voor Dorcas als relatiebeheerder kerken. Het werk voor Omnicus groeit in vier jaar van een naar drie dagen per week en uiteindelijk kan ik het niet meer met Dorcas combineren. Per oktober 2018 ben ik dan ook fulltime werkzaam als Bijbelleraar, spreker en geestelijk begeleider. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door een groeiende groep mensen die me financieel ondersteunen. Vanaf september 2022 kom ik voor twee dagen per week in dienst van het Evangelisch College. Daar mag ik zowel de Opleiding Pastorale Hulpverlening als het studietraject ‘Gods Koninkrijk en de Heilige Geest’ coördineren. Voor beide opleidingen ben ik ook als docent actief (Bijbelse theologie, contextuele theologie, spiritualiteit). 

Door een grote diversiteit aan werkzaamheden, verspreid ik op allerlei plaatsen het Woord van God. Zo heb ik in de loop der jaren vele spreekbeurten verzorgd in allerlei gemeenten; gaf ik lessen Oude en Nieuwe Testament aan de Evangelische Toerusting School (2014-2022) en verzorgde overdenkingen op Groot Nieuws Radio (2018-2021). Als geestelijk begeleider voer ik maandelijks zo’n vijftien tot twintig individuele gesprekken. Tevens breng ik in eigen beheer boeken uit, die gericht zijn op een helder begrijpen en praktisch toepassen van de Bijbel.