Als zendeling ben je erop gericht om er voor anderen te zijn. Je hoopt door jouw manier van leven een aantrekkelijk voorbeeld van een toegewijd christen te zijn. Maar wat nu als je zelf tegen geloofsvragen aanloopt? Als je ontmoedigd raakt, Gods nabijheid mist, niet meer goed weet wat God van je vraagt? Of als je ‘gewoon’ verlangt naar een rijker geestelijk leven. Bij wie kun jij dan terecht?

Mogelijk heb je een gemeente, thuisfrontteam en/of een zendingsorganisatie achter je staan. Niet altijd kun je daar echter terecht met je geloofstwijfel, persoonlijke moeiten en vragen. Het ontbreekt bijvoorbeeld aan deskundigheid of veiligheid. En misschien loop je juist aan tegen zaken waar deze mensen bij betrokken zijn. Dan kan het helpen om eens met een onafhankelijke begeleider te praten.

Mijn naam is Hans
Ik werk als Bijbelleraar, spreker en geestelijk begeleider. Ik heb een hart voor zending en evangelisatie, heb zelf een jaar in het buitenland gewoond en heb de module ‘Job’ gegeven op Cornerstone College in Beugen. Meer over mij en mijn levensloop lees je hier. De begeleiding die ik bied is professioneel, persoonlijk en praktisch.

Professioneel
Ik heb theologie gestudeerd aan de Evangelische Theologische Hogeschool en aan de Vrije Universiteit. Mijn afstudeerscriptie voor de masteropleiding ging over mystagogie ofwel geestelijke begeleiding. Tevens heb ik de School of Spiritual Direction van de organisatie Sustainable Faith gedaan. Inmiddels heb ik ruime ervaring met coaching en begeleiding. Ik ben lid van de beroepsvereniging Gaandeweg en aangesloten bij Member Care Nederland.

Persoonlijk
Vanuit mijn eigen geloofspassie ben ik oprecht geïnteresseerd in jou. Ik bied veel ruimte aan jouw eigen verhaal door aandachtig en zonder oordeel te luisteren. Elk begeleidingstraject is uniek en maatwerk: de lengte, vorm en inhoud hangen af van wat jou verder helpt.

Na 10 jaar zendingswerk en een uitdagend verlofjaar, was het voor mij verfrissend om met Hans Alblas in zee te gaan. De geestelijke begeleiding heeft mij geholpen om mezelf te zien door Gods ogen. De momenten van stilte en rust in onze gesprekken hebben tot nieuwe inzichten geleid. Hans stelt de juiste vragen. Ze doen je dieper nadenken over Gods genadige liefde en wat die met je doet. Elk gesprek werd hiermee uniek en zal ik niet snel vergeten. 

Daniël van de Vlag
Missionair werker, Melusi Christian Communiy, Dundee, Zuid-Afrika

Praktisch
De begeleiding is gericht op jouw geestelijk leven, het is geen therapie. Mocht er een andere vorm van begeleiding nodig zijn, dan zal ik je eerlijk doorverwijzen. Ik streef ernaar optimaal aan te sluiten bij jouw wensen en mogelijkheden. Verblijf je in het buitenland? Dan spreken we af via Zoom. Er is geen wachtlijst en doorgaans kun je op korte termijn je eerste gesprek hebben. Heb je bij Jabes Verzekeringen of elders de expat verzekering van De Goudse afgesloten (met het onderdeel ziektekosten), dan kun je jaarlijks een bedrag van 300 euro declareren.

Meer informatie en aanmelden
Is je interesse gewekt en wil je graag meer informatie of wil je je direct aanmelden? Neem dan contact met me op via hansalblas@omnicus.nl