Wat zou het mooi zijn om als luisteraars van Groot Nieuws Radio samen op ontdekkingsreis door de Bijbel te gaan! Samen op zoek naar de rode draad van Gods Woord. Zodat we God en zijn bedoelingen steeds beter leren kennen. Ga je met me mee op reis?

Samen op ontdekkingsreis op Groot Nieuws Radio

Rode draad
Graag zou ik met jou op zoek gaan naar de rode draad van de Bijbel. Mijn bedoeling is om een hele serie Bijbelpassages te bestuderen, uit alle boeken van de Bijbel. Ik weet nog niet precies waar ik uit ga komen, welke thema’s er allemaal gaan oplichten. Maar ik verwacht dat deze ontdekkingsreis me veel meer zicht gaat geven op de God van de Bijbel en zijn bedoelingen en verlangens.

Op zoek naar de rode draad van de Bijbel.

Mee op reis?
Zou je misschien met me mee willen doen? Door zo vaak mogelijk af te stemmen op Groot Nieuws Radio, donderdagochtend rond 7.45 uur en 8.45 uur. Maar ook door mee te lezen in de Bijbel. We starten gewoon bij Genesis. Misschien heb je wel waardevolle ontdekkingen, die je met mij en de andere luisteraars wilt delen. Laat dan hieronder je reactie achter. Bedankt!

Beluister hier de eerste overdenking met de inleiding op het nieuwe thema.

Een paar spelregels voor het reageren:
– Deel vooral je persoonlijke ontdekkingen in Gods Woord, terwijl we samen de Bijbel doorlezen van Genesis tot en met Openbaring. Het gaat hier niet om discussies over specifieke leerstellingen en overtuigingen.
– Druk je altijd positief en respectvol uit, ook naar mensen met wie je het niet eens bent.
– Houd je bijdrage kort en terzake.
– Reacties worden vooraf door mij gelezen en getoetst. Het kan daardoor even duren voor je reactie zichtbaar is. Ik neem de vrijheid om reacties te weigeren, die naar mijn idee niet positief bijdragen aan onze ontdekkingsreis.
Mooie reis!
Hans Alblas.

16 Responses

 1. Jan Sikkema

  Ik zie er naar uit… Ben zelf ook op zoek naar de rode draad.
  Alleen kun je misschien sneller maar samen kom je verder.

 2. W.Praamsma

  Ja ik wil ook wel meedoen. Ik ben co-ordinator voor de wakes van Schreeuw om Leven in Rotterdam. Ik heb eens opgeschreven in een soort van Dagboek over Het Leven, wat het thema van de Bijbel is over het leven.
  Het thema van de Bijbel is Leven. Genesis gaat over het begin van het leven. Exodus – God bevrijdt het leven. Leviticus – God beschermt het leven, Numeri – Wie mogen er wel blijven leven? Deuteronomium – Regels voor het leven, Jozua – de verovering van het land van het leven,Richteren – de ondergang en de opstanding van het leven, Ruth – de romantiek van het leven, Samuel – de stabiliteit van het leven, Koningen – de regering van het leven. Dan gaat alles fout het volk van God gaat in ballingschap, Maar God laat Zijn volk niet in de steek, Ezra t/m Nehemia gaat over het herstel van het leven, Dan komen de Poëtische boek, dan gaat het over de gevoelens van het leven. dan volgen de Profetische boeken waarin God woorden van leven schenkt. Daarna heb ik ook nog een outline ban het Nieuwe Testament, maar dat wil ik later nog wel eens doorgeven.

 3. W.Praamsma

  Ja, ik doe graag mee en daarom heb zo juist een gedeelte opgestuurd uit mijn eigen dagboek voor het Leven, want de heel bijbel gaat toch over het leven.

 4. Leendert Sprong

  Mooi initiatief, ik ga mee op reis, op zoek naar de rode draad, luister via de website.

 5. Omnicus

  Beste luisteraars,

  Zoals jullie misschien gehoord hebben, zijn we vanochtend ineens al in Genesis 4-6 beland. Per abuis zijn de overdenkingen van vandaag verwisseld met die van volgende week. Jullie houden die over Genesis 2 en 3 dus nog tegoed!

  Vriendelijke groet, Hans Alblas.

 6. Maurice

  Hoi Hans

  Ik lees het leerplan via mijn You Version Bijbelapp. Ik luister en denk graag mee.

  Erg benieuwd naar het vinden van de rode draad.

  Ik denk zelf dat liefde het centrale woord is van de Bijbel
  Verder is het vers waar de mens gevraagd word de aarde te beheren door diezelfde mens aangegrepen om de aarde de beheersen of over heersen.

  Ik ga graag mee op je zoektocht

  • Omnicus

   Dag Maurice, wat leuk dat je even reageert! Ja, Gods bedoeling met zijn opdracht aan ons is vaak anders dan wat wij er van maken. Veel zegen met het leesplan, als het goed is volgen er de komende maanden meer. Hartelijke groet, Hans.

 7. Maurice

  Op het moment is er veel gaande in de wereld met corona maar de laatste week ook met discriminatie.

  Dan lees ik en luister ik naar de Bijbel en preken en komt telkens ALLE VOLKEN naar voren. God is en gezegend alle volken door Abraham.

  Dank voor het onderwijs.

  Ik hoop door in mijn geloof standvastig te blijven mensen te bereiken hoe moeilijk ik dat soms ook vind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *